ARBO – kantava suojakennorakenne on

 

 • suojakenno juuristolle
 • kulkuväyläalusta, maanpäällinen, kantava kevytliikenneväylän pohjarakenne
 • hulevesien talteenottojärjestelmä

Maailman ja Suomen urbanisoituminen ja ilmaston muuttuminen tuo mukanaan uusia haasteita kaupunkirakentamisessa ja sen ekologiassa. Tässä yhteiskunnallisessa murroksessa suuri merkitys yhdyskuntarakentamisessa on hulevesillä ja kaupunkipuilla , joiden käsittely ja tarpeet  on otettava huomioon. Tuloksia  saadaan aikaiseksi kun yhdistellään erilaisia urbaanitoimintoja symbioosiksi  samassa paikassa, kuten esim. hulevesikäsittely ja juuriston kasvuolosuhteet.

Tällä saralla  on kaupunkisuunnittelijoilla, maisema-arkkitehdeilla, arboristeilla ja metsureilla tärkeitä tehtäviä.

Tämä tarkoittaa muotoilua, jossa rakennetaan monikerroksisia, melko haastaviakin maa-ja kasvualustoja. Hyödyt ovat:

 1. Hulevesien parempi hyötykäyttömahdollisuus
 2. Kaupunkipuiden luonnonmukaisemmat kasvuolosuhteet.

Puut ovat monipuolisia hyötytekijöitä ja toimivat mm:

 • ilman puhdistajina
 • hapen tuottajina
 • hiilen sitojina
 • ilman viilentäjinä (evatranspiraatio) ja varjostajina
 • biodiversiteetin monipuolistajina
 • kiinteistöjen arvon lisääjinä

eli ihmisen hyvinvoinnin edistäjinä

 

Puiden tulevaisuuden urbaanikasvuolosuhteita on jo rakennettu jonkun aikaa ja näissä huomioidaan, että puut tarvitsevat:

-vettä, happea, orgaanista maaperää, riittävästi tilaa, suojaa ja kykyä kestää juuristoon kohdistuvaa, maanpäällistä painoa.

Ratkaisu = materiaali maanpäälliseen painonsietämiseen on kierrätysmuovista tehtyjä kerroksellisia, kevyitä kennorakenteita heti päällysteen alla mutta alkuperäismaaperän päällä. Kennot tavallaan kelluvat maaperän päällä. Päällysteet voivat olla asfaltti, kivi, betoni. Tähän sopivia paikkoja ovat p-alueet, kävelykadut, asuinalueet, kattopuutarhat yms.

Kennot ovat neliöitä, erikokoisia ja – näköisiä tarpeen mukaan, korkeus 85mm ja 150mm,  ja kootaan toisiinsa liitoskappaleilla. Kenno- ja moduulimateriaalia voidaan romuttaa ja kierrättää mutta se tehdään harvoin koska kennorakennelmat voidaan hyvin purkaa ja käyttää muualla uudestaan.


Ota yhteyttä

Kysy tuotteistamme ja palveluistamme tai jätä yhteydenotto­pyyntö lomakkeella. Vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.

Voit myös soittaa numeroon 0500 210 390 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen

  Tietosuojaseloste